Saue tammik ja Vanasauna joastik



Mõtlesin pikalt, kuhu seekord minna ja valik langes Saue tammikule. Käisin seal ka talvel (talvise postituse link) ning juba siis otsustasin, et käin seal ära ka siis, kui lund enam pole. Ja nii saigi alguse minu selle päeva väike väljasõit koos jalutuskäiguga.

Pakkisin asjad, võtsin kaasa, mida võiks vaja minna ja asusin teele. Kuskil mujal peatust ei teinudki, vaid sõitsin otse Saue tammiku juurde. Parkisin auto ja jalutuskäik võis alata. See käik leidis aset selle kevade siiani kõige soojemal päeval. Ehkki temperatuurinäidik oli kõrge, ei tundunud ilm nii soe aga eks asi oli tuules.

Tammik oli alles päris raagus, metsaalune aga pruun. Ainult sinililled ja üksikud ülased andsid metsaalusele värvi juurde. Peamiseks pildistamisobjektiks kujunesidki sinililled, mille pildistamisele kulus päris palju aega. Kui muidu oli ilm suht pilvine, siis just sinilillede pildistamise ajaks ilmus päike nähtavale. Aga lähipiltide tegemisel pole ere päike just suurim sõber. Nagu Murphy reegel.









Kokku kulus seal tammikus jalutamisele ja piltide tegemisele paar tundi. Seejärel naasin auto juurde ja sõitsin Saue mõisa juurde. Seal plaanisin drooni lennutada. Tegin mõned droonifotod mõisast ja ümbruskaudsetest hoonetest.









Tagasi otsustasin sõita veidi teist teed. Mõtlesin, et lähen uurin, millised võimalused on Vanasauna joastikule ligipääsuks. Kuna aega nappis, siis vaatasin lihtsalt veidi ringi, et kus juga asub ja kuidas sinna ligi pääseks. Ma ei arvanudki, et ma kohe sel päeval saan sellele joastikule lähedale, sest varasem info oli selline, et nii kergelt see ei käi. Aga kui olen korra kohapeal ära käinud, on kergem kaarte edasi uurida ja uusi võimalusi otsida.





Paar pilti ma sellest joastikust siiski tegin. Seda vastavalt tolle päeva ligipääsu võimalustele.