Männiku ja Kõnnu järv



Sellel nädalal võtsin ette väikese matka Männikule Tallinna piiril ja Raplamaal asuva Kõnnu järve äärde. Eelkõige oli tegemist tutvumismatkaga ehk soovisin leida uusi pildistamiskohti, kuhu edaspidi pilte tegema minna. Mõned kohad leidsin, mistõttu võib lugeda matka kordaläinuks. Niisama ma ei jalutanud, pilte tegin ka.

Esmalt siis Männiku. Käisin ringi metsas ja ka karjääri servas. Karjääri servas jalutamine oli katsumus omaette. Põhjus selles, et ilm oli tuuline ning karjääris sõitvad autod tekitasid korraliku tolmupilve, mis kõik minu suunas liikus. Oleks pidanud maski vist ette panema.

Leidsin karjäärist ka mõned head kohad, mida edaspidi pildistada kavatsen. Pilte tegin metsas ka. Peamiselt lähivõtteid puude avanevatest lehtedest, sinililledest ja ülastest. Peamine aeg kuluski lähifotode tegemisele.







Kokku veetsin Männiku metsas paar tundi. Oli väga tore ja huvitav ning plaanin sinna peagi tagasi minna. Aga aeg oli sellel päeval edasi liikuda. Sihtkohaks Kõnnu järv. Tee peal mõtlesin ka sellele, et lennutada drooni Kohilas, kuid kuna tuul tundus liialt tugevana, siis sellest plaanist loobusin.



Niisiis sõitsingi otse Kohila lähedal asuva Kõnnu järveni, tegelikult küll matkaraja parklasse. Seal ma polnud varem käinud, mistõttu oli uudistamist küllaga. Pärast väikest jalutuskäiku jõudsin raiesmikule, mida matkatee läbis. Päris ausalt öeldes jättis masendava mulje. Tundus, et samal seisukohal olid ka mõned teised inimesed, kes olid seda väljendanud märkide peal.

Liikusin vaikselt edasi järve suunas. Ilm oli väga tuuline, mistõttu tuli ka raba ja järve kohal drooni lennutamisest loobuda, kuid tegin poolringi ümber järve. Päris ringi ümber järve tegema ei hakanud. Eelkõige seetõttu, et laudtee ümber selle järve ei lähe ning teiseks polnud mul kaasas vastavaid jalanõusid, et vesisel pinnasel liikuda oleks soovinud. Aga see polnudki minu selle matka eesmärk. Aga mõned pildid ma ikka tegin.





Tagasiteel järve äärest parklasse tegin pilte veel sinililledest, mida seal oli metsa all üsna palju. Ka mõned puuoksad, millel lehed tärkamas, jäid minu kaamera mälukaardile.



Enne tagasiteed veel väike lõuna ja siis oligi kojusõit.

Oli huvitav väike matk. Eesmärk sai täidetud, kuna leidsin enda jaoks mõned uued fotokohad. Kuna ilm oli sel päeva väga tuuline, siis kahjuks drooni lennutamine jäi ära ning ka lähifotode tegemine oli keeruline.