Vallerret fotokindadOlen oma postitustes ka varem rääkinud oma uutest fotokinnastest, kuid nüüd teen seda pikemalt.

Olgu kohe alguses öeldud, et tegu pole sponsoreeritud postitusega. Tulen vastu paljude kasutajate soovile, rääkida oma matka- ja fotovarustusest.

Otsisin endale mõnda aega kindaid, mis oleksid ühteaegu nii soojad, kuid võimaldaksid ühel või teisel viisil fototehnikaga toime tulla. Üldisemalt oli valikuid kolm:

1. Kõige tavalisemad kindad. Teisisõnu soojad kindad, mis tuleks iga kord käest võtta, kui soovin fotokal väiksemaid nuppe näppida või näiteks drooni lennutamisel puutetundlikku ekraani puudutada. See kujunes aga komistuskiviks. Mis kasu on kinnastest, kui neid kogu aeg peaks käest võtma. Drooni lennutamise ajal on see veel eriti keeruline, sest pult tuleks vahepeal käest panna.

2. Järgmine variant oli puutetundliku ekraani kindad. Neid on Eestis müüa küll, kuid enamalt jaolt on need õhukesed kindad. Vähemalt ei suutnud mina leida sellist, mis oleks mulle meeltmööda olnud. Probleemiks on ka see, et fotokaamera või ka drooni puldi väiksemate nuppude näppimine oleks olnud endiselt keeruline.3. Ja viimane variant olid kindad, millelt saaks nimetissõrme ja pöidla mingil moel kinda katte alt välja tuua, seda just siis, kui selleks vajadus on. Muul ajal oleksid näpud kinda varjus.

Minu valik langes kolmanda variandi kasuks. Vaatasin netimaailmas ringi ja uurisin võimalusi ning ikka ja jälle jäi silma firma nimega Vallerret. Nemad pakkusid just selliseid kindaid, mis oleks võinud mulle sobida. Aga häda selles, et neid Eestis ei müüdud. Teine variant oli firma PGYTECH fotograafi kindad. Nende kinnaste peamine erinevus on see, kuidas eemaldatav pöidla ja nimetissõrme osa kinda külge kinnitatakse. Vallerreti kinnaste puhul on see magnetiga, PGYTECHi puhul väikeste trukkidega. Mulle tundus külma ilmaga trukkidega jamamine veidi keerukana.

Oleksin soovinud niisiis Vallerret firma kindaid, aga neid Eestis ei müüdud. Mõneks ajaks jäi ostmine soiku, kuid ühel hetkel avastasin, et ka Eestis on hakatud Vallerret kindaid müüma. Ja ega ma siis enam pikalt mõelnudki. Läks tehinguks. Kinnaste täpne nimetus on Vallerret Markhof Pro 2.0.Kindad sain kätte umbes nädalaga. Alguses tundus, et valisin suuruse valesti, kuigi olin nende kodulehel oleva juhendi järgi oma kätt mitu korda mõõtnud. Väikeste pingutuste tulemusena sain ikka kinda kätte ka. Kui kinnas käes, siis oli see päris paraja suurusega, kätte panemine oli aga mõnevõrra keeruline. Nüüd on aga kindad veninud ning istuvad käes päris hästi. Suurem suurus olekski ehk veidi halvem variant.

Nimetissõrme osa tagasipööratud kujul, magnetiga kinnitatud.
Väike tõmblukuga tasku.

Niisiis, mis ma neist kinnastest arvan? Olen rahul. On soojad, istuvad käes hästi, kinda sisse mahuvad käte soojendajad, näpu otsad saab eemale tõsta ja seeläbi fototehnikat näppida.

Neil kinnastel on ka väike lukuga tasku, kuid sellele pole ma veel rakendust leidnud. Mõeldud on see vist mälukaartidele, kuid mälukaarte hoian ma teises kohas.

Kinnaste peopesa ja näppude osad on kaetud kummilaadse materjaliga. See aitab vältida asjade libisemist, kui neid käes hoida. See tõesti toimib.

Negatiivse küljena võiks välja tuua selle, et magnet, mis kinda näpuotsi kinni hoiab, on mõnevõrra nõrk. Võiks olla tugevam, eriti pöidla oma.

Veel üks seik nende kinnastega. Kuna minu droon nõuab aeg-ajalt kompassi kalibreerimist, siis olin päris mitu korda tõsises hädas, kuna ei saanud kompassi kalibreeritud. Lihtsalt ei õnnestu ja kõik. Põhjus oligi mulle päris kaua arusaamatu. Aga siis taipasin – kinnaste sees olevad magnetid ei lase kompassi kalibreerida. Seetõttu võtan nüüd kindad käest, kui drooni kompassi kalibreerin.Ma pilte sellele postitusele eriti ei lisanud, aga lisan ühe Youtube video, kus on neid kindaid paremini näha.