Kätesoojendajad



Sügisest kevadeni on mul fotokotis alati kaasas käte soojendajad. Alati ma neid ei kasuta, kuid siis on vähemalt hea teada, et need kaasas ja saan need koheselt kotist haarata, kui vaja peaksid minema.

Milliseid ma siis kasutan? Olgu kohe öeldud, et see ei ole sponsoreeritud jutt. Valiku tegemiseks vaatasin YouTubest palju videosid ja uurisin, mida meie kaubandusvõrgus saada on. Valik langes korduvkasutatavate kätesoojendate poole. Üks põhjus on selle juures muidugi raha. Ühekordsed maksavad veidi alla 2 €. Korduvkasutatavad aga umbes 7 € ja pakis on neid 4 tk. Ehk siis teisisõnu, kui kasutan ühe päeva jooksul ära 4 paari soojendajaid, siis ühekordsetega oleks kulu umbes 8 €, korduvkasutavatega umbes 14 €, kuid viimaseid saab ka järgmisel korral kasutada. Kolmandal korral oleksin omadega juba plussis.



Minu valik langes JahtiJakt kätesoojendate poole. Ostsin 2 karpi ehk soojendaid kokku 4 paari.

Olen neid nüüd kasutanud praktiliselt igal väljasõidul ning olen neid korduvalt kasutanud umbes 15 korda. Selle aja jooksul on 1 padi veidi “rikki” läinud. Lekkima pole neist ükski hakanud.

Padjakeste sees olev metallplaat, mida tuleb painutada, et padjaks soojeneks.

Padjakese läbimõõt on veidi alla 8 cm. See tähendab, et ma saan selle kinda sisse lükata. Selle väikese padjakese sees on väike metallplaat. Seda painutades tekib keemiline reaktsioon ning padjakese sees olev vedelik kristalliseerub, tekitades seeläbi soojust.



Soojenduspadjake soojendamas, vedelik on kristalliseerunud.

Ma pole mõõtnud, kui soojaks see täpselt läheb, aga soojust on piisavalt, et käed meeldivalt soojana hoida. Ma arvan, et kui see muutuks veel kuumemaks, siis vastu nahka seda enam hoida ei saakski. Soojenemine toimub väga kiiresti, umbes 10 sekundit läheb aega. Kui kauaks sooja jätkub sõltub paljudest asjadest, näiteks kasvõi sellest, kui suurt soojust soov hoida on, sest padjake hakkab tasapisi jahenema. Mul on kotis neid 4 paari ja sellest piisab terveks päevaks, et käed külma ilmaga mõnusalt soojad hoida.

Padjakeste töökorda seadmiseks, tuleb neid umbes 5 minutit keevas vees hoida. Seeläbi muutub padjakese sisu jälle vedelaks ja see on jälle kasutusvalmis.





1 thoughts on “Kätesoojendajad

Comments are closed.