Pärlijõe ürgorg



Seekordseks sihiks oli Pärljõe ürgorg. See jõgi kannab ametlikult nime Pudisoo jõgi ning asub Harjumaal. Selles sihtkohas ma varem käinud polnud, kuigi selle jõe läheduses olen liikunud palju.

Ega ma täpselt ei teadnud, kuidas sinna ligi pääseb, mistõttu oli otsimistööd vaja teha. Esialgu valisingi vale lähenemistee. Samas viis see mind sellisesse paika, kus väga paljud käinud pole. Kuna jõgi asub päris sügaval orus, siis tuli jõe äärde jõudmiseks päris palju ronida. Ja kuna esimene tee oli vale, siis polnud sinna jõe äärde kerge pääseda.

Pärast mäest alla ronimist ja võsas turnimist jõudsin jõe äärde. Oma üllatuseks avastasin, et osa jõekaldast oli veel paarisentimeetrise lumekihi all. Tegin selles kohas pikema pausi, sest jalutatud ja turnitud oli juba päris palju. Pildistasin jõge, vaatasin kopratammi ja tegin pilte võsaülastest.









Nüüd oli vaja tuldud tagasi minna. Niisiis oli vaja jälle veidi võsas turnida ja päris järsust mäest üles ronida. Kui olin üles jõudnud, siis kõndisin veel jõega paralleelselt mööda teed, kuid see ei viinud mind sugugi sellisesse kohta, kuhu oleksin soovinud. Egas muud, kui tuldud teed auto juurde tagasi. Auto juures tegin väikese lõuna ja uurisin veidi kaarti. Otsustasin veel ühte lähenemisteed kasutada. Ja see viis mind sellesse kohta, kuhu olin soovinud.

Nüüd sain kergema vaevaga jõe äärde. Seal tegin jälle pilte. Leidsin jõe äärest ka ühe näsiniinipõõsa, mis oli kenasti õites.





See koht hakkas mulle meeldima ning kuu aja pärast lähen sinna kindlasti tagasi. Aga oli tore käik, füüsiliselt raske, kuid jõupingutused tasusid ennast ära.