Uus statiiv



Esimese asjana olgu öeldud, et tegemist pole sponsoreeritud kirjutisega. Olen fotovarustuse eest ise tasunud. Põhjus, miks ma selle postituse kirjutasin, on see, et paljudele fotograafidele meeldib vaadata ja lugeda selle kohta, millist foto- või matkavarustust teised kasutavad. Ka mulle meeldib. See annab võimaluse uusi asju avastada, mida muidu ei oskakski otsida. Seda teksti kirjutades loodan, et ka keegi teine saab mingit kasu minu kogemustest.

Aeg läheb edasi ja sellega seonduvalt muutuvad ka nõudmised fototehnikale. Üks minu pidev töövahend on statiiv. Siiani kasutasin statiivi nimega Sirui Traveler T-1004XL, kuid sellest kippus mulle väheseks jääma. Ei saa öelda, et tegemist oleks olnud halva statiiviga, kuid muutunud on minu nõudmised statiivile. Sirui statiiv jääb minu varustuse hulka ka edaspidi, sest kui vajan kergema statiivi, võtan kaasa Sirui.

Nüüd aga võtsin kasutusse veidi suurema ja raskema statiivi, mille nimeks on Vanguard Alta Pro 2+. Miks ma endale selle statiivi valisin? Mõjuvaks põhjuseks said teiste fotograafide soovitused. Panin selle nime endale kõrva taha ja siis hakkasin uurima seda statiivi lähemalt. Vaatasin Youtube videosid, lugesin artikleid jne. Ja aina rohkem see statiiv mulle meeldima hakkas.

See statiiv on tugevam kui minu eelmine töövahend, mistõttu hoiab see paremini raskemat objektiivi (teisisõnu ei vaju kaamera objektiiviga paigast ära). Mis teeb selle statiivi aga eriliseks on kesksammas, mida saab kõikvõimalikes suundades liigutada (eriti hea just lähivõtete tegemisel).

Olen nüüd seda statiiv mõnda aega kasutanud. Seda müüakse väga erinevates variantides. Minu oma on kolme liigendusega, alumiiniumist ja BH-250 kuulpeaga.





Niisama reisimiseks on see statiiv liialt raske ja suur, kuid fotoretkede jaoks, kui pildistamist palju, on see statiiv ennast õigustanud. Püsib hästi paigal ka tugevama tuulega, nagu varem öeldud suudab paigal hoida ka raskemat fototehnikat (kaamera ja objektiiv) ja muidugi ülilahe kesksammas. Statiivil on kaasas ka kott, kuid mulle tundub see imelikuna. Igatahes mina seda ei kasuta.