Kevade esimene päikeseloojangPlaan oli minna pildistama selle kevade esimest päikeseloojangut. Kohe kevade esimestel päevadel see ei õnnestunud, kuid kevade esimesel nädalal käisin ära. Õige päeva valimine pole kerge ülesanne. Vaatasin üht ilmaennustust ja siis teist ja siis kolmandat. Igaüks rääkis pilvisuse kohta veidi teistsugust juttu. Aga otsustasin ikka ära käia ja kahetseda ei tulnud. Sihtkohaks valisin Türisalu.

Startisin Tallinnast ja sõitsin otsejoones Türisallu. Parkisin auto ja jalutasin mere äärde. Ilm oli mõnus ja pilvisus täpselt selline, nagu peab. Polnud liialt pilves ja polnud ka täiesti pilvitu, mistõttu oli loota toredat värvidemängu.

Kohale jõudsin umbes pool tundi enne päikeseloojangut, mistõttu oli aega otsida õiget kohta. Tegin pilte ka veidi enne, kui päris päike looja läks, aga vahepeal käisin ka veidi ümbruses ringi, et midagi lähivõtete jaoks leida. Selles osas aga midagi erilist silma ei jäänud.

Kui pildid tehtud, sõitsin tagasi koju.