Jäätallad ja -kassid



Talvisel ajal, kui väljas on külmakraadid, on minu matkadel alati kaasas jäätallad ja -kassid. Põhjus on muidugi lihtne: et mitte kukkuda.

Tegemist ei ole sponsoreeritud postitusega. Olen nende toodete eest ise maksnud ja need enda jaoks välja valinud.

Külmakraadidega on jääd paraku kõikjal, olgu selleks siis matkateedel, veekogude ääres, laudteedel jne. Kuigi minu matkasaapad käituvad jää peal üsna hästi ja väga ei libise, ei tähenda see seda, et need üldse ei libiseks. Siis kasutangi vastavalt vajadusele jäätaldasid või jääkasse.



JÄÄTALLAD

Jäätallad on lihtsad abivahendid, mille saab vajadusel saabaste alla panna. Need on ka suht odavad, makstes alla 10 euro. Kasutan neid praktiliselt igal korral, kui veidigi jäisel pinnal kõnnin, olgu selleks siis metsatee, laudtee või ka näiteks vaatetornide otsa ronides, kui seal trepid on muutunud lumiseks või jäiseks.

Osta tuleb need vastavalt oma jalanõu suurusele. Ka on need küllaltki vastupidavad, sest kasutan enda omi juba teist talve järjest ja mingeid purunemise märki pole. Ka on neid lihtne kaasas kanda, kuna ei võta palju ruumi ja ei kaalu suurt midagi.



JÄÄKASSID

Jääkassid on libedusega toimetuleku teine aste. Võtan need kasutusse siis, kui jääd on rohkem, näiteks mere ääres. Kivide peal ja vahel on nendega keeruline turnida ning lõhub kassid kiiresti, kuid mujal on need hästi kasutatavad.

Valisin enda jaoks välja sellise toote: Climbing Technology Ice Traction Plus.





1 thoughts on “Jäätallad ja -kassid

Comments are closed.