Türi voorestik, Paide ja TüriPaidesse ja Türile olin tahtnud juba suvel minna, kuid siis jäi see muude plaanide tõttu ära. Nüüd aga mõtlesin vähemalt osaliselt plaani teoks teha. Osaliselt seetõttu, et päevad on praegu lühikesed ja igale poole lihtsalt ei jõua, vähemalt valges mitte.

Ilm oli sellel päeval pilves, mingit päikesepaistet ei lubatud ega olnud ka.

Niisiis oli plaan selline, et kõigepealt Tallinnast otse Türi voorestikule ja siis Paidesse. Seejärel Tallinnasse tagasi. Ja nii see reis hakkas. Mööda Tallinn-Tartu maanteed Paidesse, aga mitte kesklinna, vaid mööda maanteed Väätsale ja sealt kõrvalmaanteed mööda Türi suunas, Türi voorestikule. Suur maantee oli sel päeval küll lumine, kuid mitte libe. Väätsa suunas pöörates läks tee aga päris libedaks.

Jõudsin Väätsale, kuid esialgu ma seal peatust ei teinud. Põrutasin Türi suunas edasi. Väga kiiresti ei sõitnud, kuna tee oli libe ning samal ajal otsisin kohta, kus oleks ilusaid vaateid. Lõpuks sellise koha ka leidsin.Türi voorestik.
Türi voorestik.


Türi voorestik, taamal Türi kirik.
Türi voorestik.


Türi voorestik.
Türi voorestik.

Kui pildid tehtud, istusin autosse ja tahtsin edasi sõita. Niisama libedalt see siiski ei õnnestunud, sest tee oli jäine ja kallaku pealt üles saamine võttis veidi aega. Aga õnnestus ikkagi.

Tee viis nüüd Paide suunas, Väätsa kaudu. Väätsal tegin veel väikese peatuse, sest bussipeatus oli vaja pildile saada.Väätsa bussipeatus.

Peatusest pilt tehtud, oli sihtkohaks Paide kesklinn, täpsemalt sealse kiriku taga olev parkla. Seal ma siis autoga maandusingi. Võtsin seljakotist drooni ja lasin masina lendama. Kuna tuult sellel päeval eriti polnud, sai drooni vabalt lennutada. Tegin pilte nii kirikust, keskväljakul asuvast jõulukuusest ja linnast endast ka. Droon oli lennus umbes 15 minutit.

Paide kiriku torn.
Paide kiriku kell.


Kui droon maa peale tagasi toodud, pakkisin asjad ja läksin vallimäele. Vallimäel oli lapsi puupüsti täis. Kes lasi kelguga mäest alla, kes lasi ennast vanematel kelguga vedada, mõned pidasid väikest lumesõda. Niisiis lastel oli lõbu laialt. Niisama uudistajaid ja jalutajaid pigem polnud.

Mina sellistest lumerõõmudest osa ei võtnud. Alustasin hoopis piltide tegemisega. Esmalt tegin pildid ära fotokaga, siis lennutasin drooni ka.Paide vallimäel.
Laululava Paide vallimäel.


Laululava Paide vallimäel.
Laululava Paide vallimäel.
Laululava Paide vallimäel.
Kui droon lennutatud, oli aeg liikuda Paide keskväljakule, et sealset jõulukuuske pildistada. Kuusk oli päris kena, poldud ehtimisega liiale mindud. Mulle meeldis väga. Samas on minu meelest kuuse asukoht veidi imelik – kohe kuuse kõrvalt sõidavad mööda autod.

Tegin pildid ära ja sõitsin autoga Paide spordihalli juurde. Seal tegin pilte nii spordihallist, kultuurikeskusest, veetorn-elamust kui ka turust.

Pilt Paide turul.


Pilt Paide turul.
Pilt Paide turul.
Pilt Paide turul.
Pilt Paide turul.
Pilt Paide turul.


Pilt Paide turul.
Pilt Paide turul.

Päevavalgust hakkas tasapisi juba vähemaks jääma. Loojanguni oli umbes tund. Enne veel kui Paidest lahkusin, käisin Arvo Pärdi sünnikoha pargis.Ja nüüd oli aeg hakata kodu poole liikuma. Aga tuldud teed tagasi minna ma ei tahtnud. Seepärast otsustasin tagasi Tallinna sõita Türi ja Rapla kaudu. Türil tegin veel ühe peatuse, sealse jõulukuuse juures.

Türi jõulukuusk.

Nüüd ootas tagasitee koju. Enamik sõitu kulges juba pimedas ning rohkem ma sellel päeval pilte ei teinud.

Oli päris huvitav väike väljasõit. Ilm oleks ju võinud parem olla, ehk teisisõnu päikesepaistet oleks võinud ka olla. Aga talvel on meil selle päikesepaistega nagu on. Vahel võib seda ootama jäädagi.

1 thoughts on “Türi voorestik, Paide ja Türi

Comments are closed.