Pealamp



Seekord panen kirja mõtted ühest olulisest matkavarustusest, pealambist. Pealamp on minuga kaasas igal fotoretkel, seda isegi suvel, kui öösel vaevu pimedaks läheb. Aga ka suvel on vahel lampi ikka vaja, kasvõi autos millegi otsimiseks.

Ütlen kohe ära, et tegu pole sponsoreeritud postitusega. Otsuse, millise pealambi endale ostan, tegin ise ning selle eest tasusin samuti ise.

Pealampe on mul olnud igasuguseid, kuid pidasin plaani endale millegi korralikuma ostmiseks. Peamine põhjus see, et kui õues on ikka päris pime, siis minu endised pealambid lihtsalt ei andnud välja sellist valgusjõudu, mis näiteks metsas kõndimise ohutuks muudaksid. Niisiis otsisin endale uut pealampi. Kõikvõimalike soovituste peale jäi esmalt valikusse Black Diamond Storm pealamp. Kuid kuna seda polnud sellel hetkel eriti kerge Eestist hankida jäi see ostmata. Valikusse tuli Petzl Actik Core 450 lm pealamp. Uurisin selle andmeid ja võrdlesin teiste kandidaatidega. Vaatasin palju ka erinevaid videoklippe YouTube keskkonnas. Ja siis otsustasingi ära, et see on minu valik.



Olen seda pealampi nüüd kasutanud umbes 4 kuud. Kui jään pimeda peale, siis läheb see pealamp kasutusse.

Tegemist on 450 lm valgustugevusega pealambiga. See on pimedas kõndimiseks suurepärane. Valgust on piisavalt ja pole põhjust muretseda, et kuhugi kukuksin või mõne takistuse otsa komistaksin. Paberite järgi peaks valgustama 90 meetri kaugusele. Seda on mul nüüd raske hinnata, kas see nii on, mõõtnud ma seda vahemaad pole. Aga kaugele valgustab see lamp kindlasti.



Pealamp on oma mõõtmetelt väike, kaaluga 75 grammi. Mahub kenasti fotokotti ja ei kaalu palju. Töötab pealamp spetsiaalse Core akuga või 3 AAA patareiga/akuga. Core aku on laaditav micro USB kaabliga, mingit laadijat vaja pole, juhe käib otse aku külge. Hoian alati endaga kaasas tagavara AAA akud, kui neid vaja peaks minema. Aku peab vastu täisvõimsusel (mida pimedas kõndides ka kasutan) umbes 2-3 tundi.

Lambil on 3 erinevat heledusastet, lisaks ka punane valgustus, mis säilitab öise nägemisvõime.



Veekindlus on pealambil IPX4.

Hea pealamp on. Midagi nuriseda polegi selle lambi üle. Kannan seda endaga alati kaasas ja kasutan, kui pimedaks läheb. Lisaks on mul fotokotis ka taskulamp, kuid seda ma pimedas kõndimisel eriti ei kasuta, kui pealamp olemas. Lihtsalt on mugavam käed vabad hoida, kuna fotokott kaalub päris palju.





1 thoughts on “Pealamp

Comments are closed.