Tammsaare park



Oli plaan minna pildistama minna Tammsaare parki Tallinnas. Üks osa Tammsaare pargist on lennukeelu ala, kus peab olema Lennuameti luba. Seda luba saaksin taotleda, kuid ei viitsinud seekord seda teha, mistõttu polnud plaan sinna alasse ka drooni lennutada. Alati pole ka kindel, kas see luba antakse. Teine osa Tammsaare pargist on aga ala, kus võib teistsuguse lennuloaga (ühekordne lennuluba) drooni lennutada. See luba on mul olemas.

Mõtlesin hoolikalt läbi, kuhu seal pargis drooni lennutada. Kartsin kõige rohkem seda, et leviga drooni ja puldi vahel tekib probleeme. Aga seda probleemi ei tekkinud kordagi.

Niisiis tegin ära vajalikud ettevalmistused ja sõitsin õhtul kesklinna. Seadsin ennast valmis ning ootasin, kui Tammsaare pargis tuled põlema hakkavad.

Kui tuled olid põlema läinud, sättisin drooni valmis või õigemini peaaegu valmis. Seekord maksis laiskus kätte. Ehkki mul on olemas drooni lennutamiseks Eesti seadustele vastav luba, peab droonivalmistaja käest samuti loa saama. Seda saab teha veebis ja drooni äpis. Kodus arvuti taga ma seda luba ei teinud (unustasin ära) ning lootsin, et äpiga saab asja ära teha (olen seda korduvalt ka varem teinud). Aga seekord nii lihtsalt asjad ei läinud. Tegelikult ei läinud asjad üldse kuhugi. Nimelt oli drooni äpp sellel päeval probleemne ning luba ei saanudki.

Sain drooni lennutada ainult väga väikesel alal Tammsaare pargi alal. Meel oli igatahes kurb. Järgmine kord ajan asjad enne kohaleminekut juba arvuti taga korda.



Mõned pildid siiski sain.

Valgustus Tammsaare pargis.
Vaade Tammsaare pargist.
Viru ring.




2 thoughts on “Tammsaare park

Comments are closed.