Põltsamaa, Põlva, Võru, Kanepi



11. augustil 2020 võtsin ette fotoreisi Põltsamaale, Põlvasse, Võrru ja Kanepisse.

Päeva alustasin kella 8 paiku.

PÕLTSAMAA

Esimene sihtkoht oli Põltsamaa. Soovisin pildistada Põltsamaa kirikut seest. Vaatasin varem, et Põltsamaa kirik peaks kenasti lahti olema. Kui kohale jõudsin, siis selgus aga tõsiasi, et netis olnud info ei vastanud tõele. Kirik kinni ja silt uksel, et ma olin kohal päev varem, kui nad kiriku lahti teevad.

Järgnes järgmine pikem autosõit Põlvasse. Vahepeal peatusi ei teinud.

PÕLVA

Pärast pikki tunde maanteel jõudsin Põlvasse, tõsiküll esmalt Malvastesse. Oli plaan seal mõned hooned pildile saada.

Seejärel viis sõit juba Põlva linna. Kõigepealt bussijaama juurde. Seal oli esimene peatus Põlva linnas. Pildile jäid EDU Keskus, Põlva Gümnaasium ja üks raudmehike filmist Predator.

Raudmees filmist Predator Põlvas.

Põlva Gümnaasiumil on uus hoone. Päris omapärane.

Põlva Gümnaasium.

Seejärel liikusin autoga Põlva kiriku juurde parklasse. Sinna jäi auto pikemaks ajaks seisma, ise hakkasin linnas ringi käima. Käisin kultuurimaja ja muusikakooli juures, uuel keskväljakul.



Põlva kultuurimaja on ikka väga võõras element Põlva linnas.
Lõõtsakuning Karl Kikase mälestusmärk.
Põlva keskväljaku detail.

Edasi viis tee kiriku juurde ja kirikusse. Kiriku ümber toimusid ehitustööd, kuid kirik oli lahti. Ma polnud Põlva kirikus sees varem käinud.

Põlva kirik.

Edasi viis tee Põlva järve äärde. Seal oli ka minu viimasest külaskäigust palju ära tehtud. Rannaäär oli korras ja puhas. Igati kena. Ranna ääres olid vahvad skulptuurid: kukk ja pegasus.

Põlva järv purskkaevuga.

Seejärel viis tee tagasi auto juurde. Seal sättisin drooni lennuvalmis. Ja mõne aja pärast õhku ta tõusiski. Lennutasin drooni järve kohal, kiriku juures ja keskväljakul.



Põlva järv saarekese ja purskkaevuga.
Põlva kirik.
Vaade Põlva linnale.

Tõin drooni enda juurde tagasi. Pakkisin asjad ja tee läks edasi, endiselt Põlva linnas. Tee viis raudteejaama juurde. Seal olin ka ühtteist endale kirja pannud, mida pildistada.

Põlvamaa küüditatutele pühendatud mälestusmärk.
Veetorn Põlva raudteejaama juures.

Seejärel viis tee veel Põlva Püha Peetri kiriku juurde ning Intsikurmu lauluväljakule. Viimasest kohast mingit erilist pilti ei saanudki, sest esiteks oli seal lastel mingi võimlemistund ja kohe nende kõrval askeldasid töömehed ja töötasid ehitusmasinad.

VÕRU

Võrru jõudes hakkas päike aeg-ajalt pilvede tagant välja paistma. Siiani oli ilm olnud üsna pilves.

Esmalt viis tee bussijaama, mis oli pildile vaja saada.

Bussijaama taga jäi silma üks vahva seinamaalinguga korterelamu.



Edasi viis tee Võru raudteejaama juurde. Seal oli soov pildile jäädvustada raudteejaam, veetorn ja küüditatute mälestusmärk. Viimast polnud ma varem näinud.

Teel raudteejaama juurde jäi teele saunahoone oma vahvate piltidega.

 

Võru raudtejaam.

Võru raudteejaama jaamahoone mõlema külje akendel oli pandud pildid.

Küüditatute mälestusmärk Võru raudteejaamas.

Raudteejaama juures pildid tehtud käisin Võru kalmistul, kuna tahtsin sealse kalmistu kabeli pildile saada. Üllatuseks leidsin sealt ka teise kabeli, mis seisis kivist vaiade peal.

Üks Võru kalmistul olevatest kabelitest.

Pärast kalmistut viis tee Kubija laululava juurde. Seal pildistasin “Haigla” bussipeatust ja laululava.

Kubija laululava.


Ja seejärel oli kesklinna kord. Parkisin auto ja liikusin uuele keskväljakule. Seal hakkas tõsine pildistamine. Kõigepealt tavalise kaameraga, seejärel drooniga. Kokku kulus kõigele umbes 45 minutit.

Võru Katariina kirik.
Võru keskväljak.
Pilt drooniga Võru keskväljakust.
Vaade Võru kesklinnale.

Nüüd viis tee mööda Katariina alleed Tamula järve äärde. Seal toimus kõik samuti, kõigepealt pildid tavakaameraga, seejärel drooniga.

Seapere Võrus.
Vaade Võrule Tamula järvelt.

Enne järgmise koha poole liikumist oli veel vaja ära käia ühes kohas. Enne linnast välja sõitu oli vaja pildile saada veel üks veetorn.

Rahvast oli üldiselt Võrus vähe liikvel. Linn on minu viimasest külaskäigust palju kenamaks muutunud.

KANEPI

Kanepis oli eesmärgiks teha ainult üks droonilend kiriku juures. Kohale jõudes seadsin drooni valmis ja 15 minutiga oli kõik vajalik pildile saadud.

Kanepi kirik.

Pärast Kanepis käiku hakkas pikk Tallinnasse sõit. Tagasi jõudsin umbes kella 22 paiku. Oli pikk ja mõneti raske päev, kuid elamused olid positiivsed ja pilte tegin üle 300.





1 thoughts on “Põltsamaa, Põlva, Võru, Kanepi

Comments are closed.