KUMU ja Kadriorg27. juulil 2020.a. käisin drooniga pildistamas KUMU juures ja Kadriorus.

Kõigepealt läksin KUMU ülemisse parklasse (Valge tänaval). Sättisin autos drooni valmis ja siis läksin KUMUle lähemale. Lasin drooni lendama. Aga peagi selgus tõsiasi, et KUMU juures on nii palju levi segajaid, et drooniga katkes üsna varsti side. Egas midagi, droonile on antud käsk probleemide korral naasta kohta, kust ta lendama asus. Püüdsin drooni kinni, panin puldi antennidele levi tugevdajad ja proovisin uuesti. Seekord oli olukord juba palju parem ja lend võis alata. Lennutasin drooni natuke ühes ja teises suunas KUMU kohal. Tegin pildid ära.

KUMU Tallinnas.
Kes veel ei ta, KUMU katusele on kirjutatud “Click here”.

Droon oli lennus umbes 15 minutit. Seejärel liikusin veidi Kadriorule lähemale, KUMU treppidele. Jälle droon lendu ja pilte tegema. Põhjus, miks asukohta vahetasin peitub selles, et droon peab Tallinnas lennutamisel olema kogu aeg nähtav, nö. maja või metsa taha lennata ei tohi. Samuti võib droon minna lennutajast 250 meetri kaugusele. Meeldib see või mitte, aga sellised need reeglid on.

Olin siis nüüd veidi uues kohas. Droon läks jälle lendu. Pildile jäid tuletorn, kaks lossi ja vaated laululava suunas.

Tallinna alumine tuletorn.
Vaade Kadrioru losside poole.


Vaade KUMU juurest laululava suunas.
Valge tänav ja Laagna tee KUMU juurest.

See droonilend kestis umbes 20 minutit.

Seejärel pakkisin asjad kokku. Läksin trepist alla Kadriorgu. Jalad viisid Mikkeli maja juurde. Seal oli hea koht, kuhu kott panna, et droon välja võtta ja kõik valmis seada. Teisi inimesi ka polnud selles kohas. Ja lendu ta jälle läkski. Pildile jäid Kadrioru loss, presidendi loss, tiik purskkaevudega ja mitmesugused vaated linnale.

Kadrioru loss.
Kadrioru loss.


Kadrioru lossi katus.
Vaade Kadrioru lossi juurest kesklinna suunas.
Vaade Kadrioru lossi juurest kesklinna suunas.
Kadrioru loss ja presidendi loss.


Presidendi loss.
Kadrioru lossi park.

Tõin drooni alla ja pakkisin asjad. Jälle trepist üle Valge tänavale. Kui jõudsin Valge tänava äärde ei andnud hing rahu ning tegin veel ühe lühikese droonilennu. Seekord Laagna tee kohale.

Laagna tee.

Seejärel tõin drooni alla. Pakkisin asjad ning koju tagasi. Sellega lõppes seekordne pildiretk.

1 thoughts on “KUMU ja Kadriorg

Comments are closed.