Pae park ja Laagna tee20. juulil 2020.a. käisin drooniga pilte tegemas Tallinnas Pae pargis. Võib nii öelda, sest mina olin ise seal, droon lendas ka Laagna tee kohale.

Et selles kohas lennata peab olema ühekordne lennuluba ning läbitud Tsoon 9 koolitus. See on mul kenasti tehtud. Tsoon 9 on ala Tallinnas ja Tallinna lähiümbruses, kus tohib drooni lennutada ilma lennuloata kuni 60 meetri kõrguseni. On olemas ka nn. kikilipsu ala, kus tohib lennata ainult siis, kui on olemas kooskõlastus Lennuametiga. See ala puudutab osaliselt ka Pae pargi tiiki. Seda kooskõlastust ma ei taotlenud, mistõttu jälgisin hoolikalt, et sinna alasse droon ei sattuks.

Ilm oli sellel päeval pilvine, kuid tuulevaikne. Seetõttu said sellel päeval tehtud fotod mõnevõrra sünged.

Niisiis sõitsin Pae pargi juurde. Jalutasin parki ja püüdsin drooni lennutama hakata. Aga siis hakkasid jamad peale. Tarkvara, mis drooni lennutab tahtis, et mul oleks ikka luba olemas. Pidin siis hakkama seda läbi tahvelarvuti ja nutitelefoni taotlema. Küll oli internet kehva, küll ei avanenud app korralikult. Kokku kulus sellele mässamisele umbes 20 minutit. Kuna see oli mul esimene kord sellises situatsioonis olla, eks olin ise ka rumal. Nüüd juba tean, kuidas kõik see protseduur kiiresti läbi teha.

Lõpuks läks droon lendu ja pildistamine võis alata.

Pae pargi tiik ja sild.
Vaade Lasnamäele Pae pargi juurest.


Pae pargi tiik ja sild.
Laagna tee.
Pae park.
Laagna tee.

Pärast pildistamist asjad kokku ja koju tagasi.