Linnutee Kakerdaja rabasJuba mõnda aega liikus mõtteis minna rappa Linnuteed pildistama. Siiani polnud see õnnestunud seetõttu, et ma polnud tabanud sobivat hetke: minu võimalused öösel pildistama minna, selge taevas ja Kuu puudumine. Seekord aga leidsin sobiva öö.

Sõit võttis aega umbes tunni. Olen Kakerdaja rabas käinud palju kordi, kuid päris kottpimeduses mitte. Seetõttu suutsin kohale sõites üles leida ainukese vale teeotsa. Eksimuse avastamine ja õigele teeotsale jõudmine võttis ära umbes 20 minutit.

Kohale jõudes valitses pilkane pimedus. Ilma lambita polnud näha mitte kui midagi. Päris kõhe tunne oli, sest vähemalt korra kuulsin üsna lähedal mingit looma metsas askeldamas. Ka rabas polnud vaikust hetkekski, sest seal ööbivad linnud tegid oma häälitsusi. Ka lendasid mingid linnud üsna lähedalt minust üle. Nende häälitsusi oli kuulda, kuid näha polnud kedagi.

Veetsin rabas umbes 4 tundi. Taevas oli tähti näha väga palju, aeg-ajalt jäid silma langevad tähed.

Muidu oli rabas täielik pimedus, kuid ühes suunas oli näha mingi asula kuma, võib-olla oli selleks Aravete. Päris täpselt ei tea.

Linnutee oli päris kenasti kogu aeg nähtav, kuigi galaktika keskpunkti nähtavale ilmumist tuli veidi aega oodata. Silmaga oli seda päris raske näha, kuid kaamera suutis galaktika keskpunkti pildile jäädvustada.

Oli tore retk pimedas looduses. Mingil ajal lähen jälle Linnuteed pildistama.