Peipsiäärsed paigad



Pole päris kaua kuhugi matkama jõudnud, kuid seekord tegin ühe sõidu Peipsi järve äärsetesse asulatesse. Lisaks veel mõned kohad, et sinna- ja tagasitee päris üksluiseks ei muutuks.

Plaan oli selline: Tallinn – Kallaste – Alatskivi – Nina – Alatskivi – Kolkja – Kasepää – Varnja – Äksi – Tallinn.

Alustasin sõitu umbes 8:30 paiku ning tagasi olin 20:00, ehk siis kujunes päev umbes 12 tunni pikkuseks. Sinnasõiduks kasutasin algselt Tallinn-Tartu maanteed, kuid alates Koigist hakkasin kasutama kõrvalmaanteid, et sõit huvitavam oleks. Ehkki maantee oli huvitav, ei leidnud ma tee ääres midagi sellist, mille pärast auto kinni pidada ja pilte teha. Esimene peatuskoht oligi seetõttu alles Kallaste, kus veetsin veidi rohkem aega. Tegin pilte nii kaamera kui drooniga.















Järgmiseks sihtkohaks oli Nina. Seal pildistasin kirikut ja tuletorni.

Nüüd tagasi Alatskivile ja sealtkaudu Kolkjasse, Kasepääle ja Varnjasse. Ehkki lootsin seal veidi rohkem fotosid teha, ei leidnud ma eriti palju selliseid objekte, mida pildistada. Olen seal ka korduvalt varemgi käinud, mistõttu võib ehk öelda, et ma ei leidnud seal seekord eriti palju uut, mida pildile jäädvustada.



Järgmiseks sihtkohaks oli Äksi. Äksi külas tegin pilte ühest seinamaalinguga hoonest ja mõned pildid Saadjärve äärest.

Edasi viis tee Äksi kiriku juurde. Seal tegin veidi pikema vahepeatuse ning lennutasin drooni kiriku läheduses. Kahjuks kirikusse enam ei pääsenud, kuna aeg oli juba veidi hiline.







Reis hakkas lõpule lähenema, mistõttu oli aeg hakata Tallinna poole liikuma. Esialgu sõitsin mööda Piibe maanteed ja edasi mööda Tallinn-Tartu maanteed. Nagu juba varem öeldud, jõudsin koju umbes kella 20 paiku.