Helkivad ööpilved Tallinnas



Seekordse fotoreisi eesmärgiks oli jäädvustada pildile helkivaid ööpilvi. Käisin neid pildistamas ka paar nädalat varem Suurupis. Nüüd oli aga plaan valida veidi teistsugune maastik. Selleks olin enda jaoks valmis mõelnud mitu uut sihtkohta, millest kahte seekordse ööretke käigus külastasin.

Alustasin reisi umbes 23:30 paiku. Esimeseks sihtkohaks oli Tallinnas Lasnamäe servas olev koht, kus lootsin ööpildi pildistada nii, et ka Tallinna teletorn nähtavale jääks. Kohale jõudes selgus aga, et ööpilvede pildistamist segab mõningane pilvkate, mida üheski ilmaennustuses lubatud polnud. Ootasin seal umbes tunni ja seejärel lahkusin, sest ööpilvi pildistada ei õnnestunud.

Järgmine sihtkoht asus Harjumaal, Jõelähtme kirikust mitte väga kaugel. Sihtkohas oli taevas selge, kuid ka seal ei õnnestunud ööpilvi näha. Silma jäid aga mitu toredat puud, mis kenasti rivis kasvasid. Neid sain fotode esiplaani täiteks kasutada, mistõttu kasutasin aega pilte tehes, samal ajal lootes, et ka helkivad ööpilved nähtavale ilmuvad. Paraku seda ei juhtunud.







Suur Vanker.

Kui Harjumaal pildid tehtud, liikusin tagasi Tallinna suunas. Hinges oli väike pettumus, et ööpilvi näha ei õnnestunud. Kui olin juba Tallinna piirile jõudnud, mõtlesin, et hüppaks õige veel läbi sellest kohast, kus esmalt käisin, et Lasnamäe servalt. Ja seal need pilved olidki. Taevas oli selgeks läinud ja helkivad ööpilved kenasti näha. Kell oli selleks ajaks umbes 3.







Lõpetasin fotode tegemise umbes 03:45. Pärast seda oligi kiire kodutee, et unele leevendust leida.