Pärispea poolsaar



Seekordne fotoreis viis mind Pärispea poolsaarele. Plaan oli jõuda päris poolsaare tippu, Purekkari neemele. Enne seda aga käisin läbi veel mõnest kohast, mis sealkandis huvipakkuvatena tundusid.

Sõit sai alguse Tallinnast ning esimeseks sihtkohaks oli Pärlijõe ürgorg. Käisin seal ka varakevadel, kui nägin, et seal on päris palju sõnajalgasid. Minu varasemal käigul polnud aga sõnajalad veel kasvama hakanud, mistõttu mõtlesin, et sõidan ka seekord sealt läbi, et neist pilte teha. Lootsin aga mõnevõrra võimsamat vaatepilti, kui seal avanes, aga mõned pildid siiski tegin.









Edasi liikusin mööda maanteed Loksale. Loksal ma peatust ei teinud ning sõit jätkus Pärispea poolsaare tipu suunas. Peatuse tegin Pärispeal. Seal on mere ääres üks mahajäetud nõukaaegne sõjaväe hoone, mis oli vist seotud Hara allveelaeva sadamaga. Sealkandis ma siis veidi ringi liikusingi ja fotosid tegin. Ka droon sai oma lennukorra kirja.





 

Kui Pärispeal fotod tehtud, sõitsingi otsejoones Purekkari neemele. Seal oli selle väljasõidu kõike pikem jalutuskäik. Jalutasin päris neeme tippu, tegin pilte nii kaameraga kui drooniga. Väga eriline oli Purekkari neemel õitsenud aaskannikeste kogumid. Ma polnudki neid taimi ühes kohas nii palju kunagi varem näinud. Nende taimede nägemine ja pildistamine oli selle fotoreisi tipphetk. Kuna tuul oli päris tugev, siis oli nende lillede pildistamine paras väljakutse.



















Kui pildid tehtud, liikusin tagasi auto juurde. Väike lõunasöök ja tagasi Tallinnasse.