Päikeseloojang Suurupis



Oli jälle plaan minna pildistama päikeseloojangut. Mõtlesin enda jaoks valmis mõned sihtkohad, valiku langetasin aga Suurupi kasuks. Nüüd oli vaja leida õige päev, millal võiks ilusat päikeseloojangut näha.

Tol päeval kui ma Suurupisse läksin, ei olnud tegelikult mingit märki sellest, et just sellel õhtul tuleks kohale sõita. Ilmaennustused lubasid päris pilves ilma ning ka aknast välja vaadates polnud näha, et päikeseloojangut näha saaks. Aga siis äkki hakkas ilm selginema, ka päike tuli välja. Päris selgeks taevas ei läinud, mis on loojangupiltide tegemiseks suurepärane. Nüüd tuligi kiiresti teele asuda. Kohale jõudsin umbes 15 minutit enne loojangut. Tegin ära mõned pildid enne päikese kadumist horisondi taha ja siis liikusin veidi mööda rannajoont edasi, otsides sobivaimat kohta piltide tegemiseks.

Olin kohapeal veel umbes tunni pärast loojangut. Kui Suurupisse jõudes oli rannas päris palju inimesi, siis mina olin sealkandis üks viimastest, kes lahkus. Tagasitee auto juurde oligi juba päris pimedas.

Päikeseloojang ei olnud eriti võimsate värvidega, kuid pilte sain teha päris palju ja minu meelest tulid need välja päris vahvad.