Rummu karjäär ja tuhamägi



Sellel korral võtsin nõuks minna Rummu karjääri ja tuhamäe juurde. Mõtlesin pikalt ka seda, et kas taotleda sealse käigu jaoks lennuluba drooni lennutamiseks. Kuna sealne piirkond asub Ämari lennubaasi läheduses, siis peab seal drooni lennutamiseks taotlema lennuluba. Aga vaatasin ilmaennustusi ja otsustasin, et seekord ei hakka luba taotlema, mistõttu jäi droon üldse koju.

Olen sealse karjääri ja tuhamäe juures palju kordi käinud, aga kordagi pole ma seal pikemat peatust teinud talvisel ajal, mistõttu tuli seekord asi käsile võtta. Ajalised ressursid olid seekord veidi piiratud, mistõttu polnud võimalik täiuslikku ilmaga päeva leida. Tuli minna siis, kui minna sai. Seekordne ilm oli pilves. Kohale jõudes võttis vastu ka kerge lumesadu. Aga ennäe imet, tuhamäe juures piilus pilvede vahelt välja ka veidi päikesevalgust, mis andis tuhamäe piltidele palju juurde.

Väike reis oli lihtne. Tallinnast läbi Keila Rummu karjääri juurde. Seal tegin kaks peatust: kõige pealt karjääri juures ja siis autoga edasi tuhamäe juurde. Ja pärast tuldud teed Tallinnasse tagasi.

Esimeseks peatuseks oli karjäär. Sinna jõudes võttis vastu päris tugev tuul ja kerge lumesadu. Karjäärijärv oli täielikult jääga kaetud, mistõttu kahjuks sealt mingeid erilisi võtteid teha ei õnnestunud.



Karjäärijärvel olid mingid imelikud jääkamakad, millel auk keskel.
Karjäärijärvel olid mingid imelikud jääkamakad, millel auk keskel.
Karjäärijärvel olid mingid imelikud jääkamakad, millel auk keskel.


Silma jäi üks puuleht, mis oli jääkaane alla kinni jäänud.

Edasi sõitsin tuhamäe juurde. Ma ei teadnud üldse seda, kas sinna autoga praegusel ajal ligi pääseb, sest tee on ehk lahti lükkamata. Aga pääses. Kuskil seal läheduses olid käimas metsatööd, mistõttu sõitsid sealtkaudu metsaveo masinad. Leidsin koha auto parkimiseks.

Nagu varem öeldud hakkas sel hetkel ka päike aeg-ajalt pilve tagant välja piiluma, mis andis tuhamägede piltidele värvi juurde. Kuna järv oli ka seal täieliku jääkaane all, siis ma eriti pikka ringi seal jalutama ei hakanudki. Tegin siit-sealt pilte ja tulin auto juurde tagasi.













Enne kojusõitu veel väike lõuna ja oligi seekordne väike reisike ühel pool.