Milliseid objektiive kasutan?Minult on palju küsitud, millise objektiiviga on üks või teine pilt tehtud. Seetõttu panen sellesse postitusse kirja need objektiivid, mida igapäevaselt kasutan. Kõik objektiivid olen ma ise ostnud, mistõttu pole tegu sponsoreeritud postitusega.

Üldiselt on mul kaasas 2 objektiivi, kolmas lisandub siis, kui plaanin teha ka makrofotosid. Niisiis on mul kasutuses 3 objektiivi.

Objektiive ma eriti tööpõllul vahetada ei soovi, mistõttu on kaasas ka 3 fotoaparaati. Muidugi oleks kergem, kui tassiksin kaasa ainult üht fotoaparaati ja siis vastavalt vajadusele vahetaksin objektiive. See aga tähendaks paratamatult seda, et sensorile tekiks sinna mittekuuluvaid osakesi. Sensorit pole mul endal õnnestunud kunagi päris puhtaks saada ja see pole õnnestunud firmades, kes sensoripuhastusele on spetsialiseerunud. Ikka on kuhugi jäänud mingi tolmuosake, mis pole puhastuse käigus ära tulnud. Lisaks on minu meelest palju mõnusam fotokotist lihtsalt õige fotoaparaat koos sobiva objektiiviga välja tõmmata ja pilte teha. Ei pea hakkama objektiive vahetama.Nüüd aga siis objektiividest lähemalt.

Normaalsuumobjektiiv – Sigma 17-50mm f/2.8 EX DC OS HSM

Tegemist on f/2.8 avaga valgusjõulise normaalsuumobjektiiviga. Objektiiv on varustatud stabilisaatoriga. Objektiiv on küllaltki kompaktne, kuid nõuab päris suure läbimõõduga filtreid (77 mm).

Makroobjektiiv – Sigma 105mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro

Tegemist on samuti f/2.8 avaga valgusjõulise objektiiviga. Ka sellel objektiivil on olemas stabilisaator.Teleobjetiiv – Canon EF 70-200mm f/4 L IS USM

Tegemist on Canoni L-seeria objektiiviga. Ava on objektiivil f/4. Ka sellel objektiivil on olemas pildistabilisaator. Selle objektiivi pildikvaliteet on ikka super. Kui vähegi võimalik, teen pilte sellega.