Jõulukuusk Tallinnas Raekoja platsil1. detsembrikuu päeval mõtlesin, et oleks ehk paslik minna Tallinna Raekoja platsile pilte tegema sealsest jõulupuust. Lund sel päeval Tallinnas küll polnud, kuid mis sellest.

Eelkõige oli soov minna drooniga pilte tegema, sest ega see turg lõpmatuseni lahti pole ja kunagi ei tea, mida ilm võib kaasa tuua.

Sel päeval oli suhteliselt tuulevaikne ilm ja seepärast otsustasingi, et tuleb ära käia. Võtsin fotokoti ja sõitsin kohale. Kohale läksin läbi Vabaduse väljaku ja Harju tänava. Vabaduse väljakul oli üks päris huvitav valgusinstallatsioon üles seatud, kuid sellest otsustasin pilti teha tagasiteel, kui juba pime on. Ilm oli pilves, mistõttu erilist valgust loota ei saanud. Kohale jõudes oli väljas veel valge ning tegin mõned klõpsud fotokaga. Jõuluturg oli teadaolevatel põhjustel sellel aastal hoopis väiksem. Kohe hakkas silm, et jõulukuusel polnud sellel aastal ilusat latva, oli teine kuidagi ümara tipuga. Rahvast polnud platsil eriti palju, aga oli ju ka tööpäeva pärastlõuna.

Jõuluvana oli ka kohal, aga interaktiivsel kujul.


Otsisin koha, kus droon lendu lasta. Lennutasin veidi drooni ja tegin pilte nii kuidas jaksasin.

Kui drooniga pildid tehtud, võtsin statiivi ja käisin veelkord jõuluturul pilte tegemas, seekord siis juba päris pimedas.

Aeg lendas kiiresti ja asusin tagasiteele, sest oli ju veel Vabaduse väljaku juures vaja pilte teha. Pildile jäid eelpoolmainitud valgusinstallatsioon, Harjumägi ja pildid, mida tegin Harjumäelt sealt paistvate kõrghoonete suunas.

Jõulukaunistused Harju tänaval.


Kui jõuluturu tegutsemise ajal lumi ka maha tuleb ja ilm lubab, siis lähen veel pilte tegema, sealhulgas drooniga.