Loksa ja Käsmu



Seekord viis tee mind Loksale ja Käsmu.

Esimeseks sihtkohaks oli Loksa, tegelikult küll Loksa külje all olev Kasispea. Teel sinna jäi silma meeletu autode hulk Viru raba juures. Autode hulka nähes tekkis küsimus, et kas need matkajad seisavad seal rabas järjekorras.

Loksa linnas ma peatust ei teinudki, vaid sõitsin ainult linnast läbi. Kasispeal asub vana laeva vrakk “Raketa”. Tegemist oli kahvelkuunariga, mis ehitati Soomes NSV Liidule sõjakahjude hüvitamiseks 1949. aastal. Hara lahe randa aeti amortiseerunud laev 1957. aastal. Sellest ajast on see vrakk seal seisnud ja aeg on oma tööd korralikult teinud.

Vraki juurde jõudes selgus, et seal sees on ennast mõnusalt sisse seadnud mõned joodikud, kes ennast seal mõnusalt tundsid. Seetõttu jäi pildi tegemine vähemalt mõneks ajaks katki. Ootasin veidi ja siis lasin drooni lendu. Kui drooniga pildid tehtud, siis hakkasid ka joodikud ennast kokku pakkima ning lahkusid. Avanes võimalus vajalikud fotod ära teha.



“Raketa” vrakk.
“Raketa” vrakk.
“Raketa” vrakk.
“Raketa” vrakk drooniga pildistatult.


Järgmiseks sihiks oli Käsmu. Kõigepealt oli plaan minna sealse meremuuseumi juurde ja siis tahtsin minna Käsmu kivikülvi pildistama.

Käsmus oli rahvast päris palju. Ilm oli ju ka sügise kohta harukordselt soe ja tuulevaikne. Kõigepealt tegin ära pildid meremuuseumi juures. Seejärel läksin metsa jalutama, sihiks Käsmu kivikülv. Seal õnneks inimesi polnud ja sain rahulikult pilte teha.

Vaade Käsmu elumajadele.
Käsmu kits.
Käsmu meremuuseumi taga.


Käsmu kivikülv.
Seened Käsmus.
Vaade Käsmule drooniga.

Kui Käsmus pildid tehtud, oli ees ootamas kodutee. Rohkem sellel reisil peatusi ei teinud.





1 thoughts on “Loksa ja Käsmu

Comments are closed.